Hälsingebock, Hälsingehäst och Hälsingeälg

30 cm hög 35 cm bred älgljusstake.Tung och mycket stabil.Vågig framkant finns också. Finns i svart och vitt för både värmeljus och kronljus. Finns i Hudiksvall på Slöjd i Sjöboden, Lilla Gröna Huset i Bollnäs, Albert i Skärså och på Nordanstigs Turistbyrå! Även sommartid hos Hamnmagasinet i Mellanfjärden.

Nordanstigshästen en alldeles egen ovalig ras som påminde om Nordsvensk.Här med tre ljushållare med små granar. Finns även i vitt.

Helsingebocken

Välkommen till min hemsida!

Jag har sett många olika modeller genom åren men inte riktigt gillat någon så jag provade att rita en egen variant. Många olika förlagor från förr finns det och jag har utgått från en av landskasvapnets flaggor. Förutom hantverket som jag nu arbetat med i ca 18 år har jag arbetat som Illustratör i drygt 37 år och utför bla grafisk formgivning, designprogram, logotyper, trycksaker, olika sorters skyltar och har gjort två böcker som "En gammal fiskares minnen" av Albert Harning  och boken om Jättholmarna "Från Forntid till Nutid mm. Ett annat trevligt uppdrag var att formge och illustrera de tre broshyrerna för Naturskyddsföreningen i Nordanstig.

Folk verkar gilla denna bock så nu säljer jag den i några hantverksbutiker här i Hälsingland.

Till min hjälp anlitar jag enbart lokala företagare som kan ta fram dessa i liten skala åt mig. Därför kan jag inte prismässigt konkurera med de stora jättarna i tex Asien.

Helsingebocken finns på Slöjd i Sjöboden i Hudiksvall vid Möljen.

Vardagar och lördagar öppet året runt. Under sommaren även några söndagar. Ring för exakta öppettider. Tel:0650-120 41

 

Från maj till augusti finns bockarna, hästarna och älgarna + mina fusingsmycken även på Albert i Skärså. Jag gör även personliga roliga och oroliga etiketter. Några roliga böcker också...mitt i mot Restaurang Albertina.

Från början av juni till slutet av augusti finns jag representerad på Hamnmagasinet i Mellanfjärden. Där tjänstgör jag också ibland.

I år 2018 öppet från 9 juni till 26 augusti. Öppet kl.11-19 varje dag.

Mitt i mot oss kan ni äta på restaurang Sjömärket med havsutsikt.

 

Webshoppen funkar tyvärr inte att beställa ifrån nu men ring mig direkt om ni vill ha hjälp och kanske handla av mig hemma. Ni når mig på 0705-110241 så löser jag dina önskemål.

Hoppas ni kommer att gilla just min modell!

Bockarna kan beställas i olika färger.Svarta har jag nästan alltid på lager och vitt men även grönt och rött kan ordnas på några veckor.

Nu finns en ny modell 30 cm bock i 2,5 mm tjock plåt som står på en oval platta där det är utskuret Hälsingland. Tänkt att stå i t.ex en entre´eller på ett bord...eller på en altan. Bocken står på samma sätt som på de små ljusbockarena som ni ser under rubriken "Ljusbockar". Nya modeller är på gång.

En machallhållare kan passa bra att ge bort i present året runt.

Jag har även tagit fram en ny bock på 50 cm med mina initialer utskuret på den nedre klövern. Plåten är något kraftigare också.

Några finns på Slöjd i Sjöboden i Hudik nere i Möljen.

Ni kan också handla direkt av mig i Mellanfjärden.

Obs! 10 cm breda marschaller passar till mina hållare.

Det finns flera storlekar på marschaller så kolla upp det innan ni köper dom så de passar.

Mina små bordsljushållare med bocken finns i Mellanfjärden, Hudiksvall på Slöjd i Sjöboden, Lilla Gröna Huset i Bollnäs och på butiken Albert i Skärså 

besök oss på Facebook Slöjd i Sjöden, Lilla Gröna Huset i Bollnäs

Jag har även gjort specialhållare bara till Trolska Skogen med texten "Kraft och Mod!! Vill ni beställa något eget motiv eller text går det att ordna. Det kan ta några veckor. Men det kanske det kan vara värt om man vill göra något eget och speciellt?

Tiden beror på hur invecklade linjerna är att skära. Be gärna om prisförslag. Det är minst 4 veckors leverans tid. Sedan en vecka för blästring och lackning.

Vänliga hälsningar Gunilla Schelin!

 

SvenskaSajter.com -
 Den ständigt växande länkkatalogen

 

Spara

Spara

Spara

Grön röd vit och svart liten bordsljusstake. själva bocken är ca 11 cm hög.
Svart älgljustake i kraftig plåt och med tålig pulverlackad färg. 30 cm hög 35 cm bred. Denna med små granar för värmeljus. Finns även för kronljus. Lägg fina stenar i som ej är brandfarligt i stället för mossa tex. Men har du stenkoll är det ju fint med mossa och även vackra kottar som du kan måla röda...

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

31.08 | 12:06
Samarbetspartners har mottagit 3
18.02 | 14:47
Hälsingebock o älg har mottagit 9
Du gillar den här sidan